Recordar datos | Recordar password

MONTPHOTO COMMUNITY

Maria Rosa Vila

Santpedor (Spain)
Biografía

Editora gràfica, fotògrafa, periodista i professora de fotoperiodisme llicenciada en Ciències de la Informació. Màster d´Edició Gràfica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 2007, és la cap de fotografia de la revista de geografia i divulgació Descobrir (Abacus Cooperativa).

Docent de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, del Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya i de diversos postgraus de fotografia, ha estat ponent en multitud de tallers i festivals com MontPhoto, Fotonature La Palma, Formentera Fotogràfica , Enfoca de Calafell i MontsantFoto. També ha estat jurat dels premis LUX de la AFPE, del FotoNat de la UB, de l'Espai Terra de TV3, del Concurs de Fotografia Naturalista de l'Associació de Naturalistes de Girona, de la IV Lliga Andalusa de Fotografia, de la Lligueta Fotogràfica de Villena i de la Liga Vasca de Fotografia.

Visionària d'Olympus des del 2014 fins el 2021.

Ha treballat als diaris Catalunya Sud, El Periódico de Catalunya i La Vanguardia, i a Ràdio Barcelona de la Cadena SER. També ha coordinat l´exposició permanent de fotografia del Museu Olímpic de Barcelona i les mostres El país de les emocions. 150 números de la revista Descobrir, al Palau Robert de Barcelona, ​​i La Terra és al cel, al Museu de Sant Boi. A més, ha format part del col·lectiu de street photography Calle 35 i del col·lectiu de debat fotogràfic La Caja Azul.

És l'editora gràfica dels llibres 1.250 grams de Formentera, d'Òscar Rodbag, i El MarEns la mereixem! i Les libèl·lules no caminen, de Martin Gallego.

El 2011, amb Tino Soriano i alguns fotògrafs més va fundar el grup de Facebook Stop Clàusules abusives als Fotògrafs, que al 2022 té prop de 15.000 membres.

Actualment està afiliada amb carnet de premsa al Sindicat de la Imatge UPIFC.

Autora del bloc Enfocant, la seva foto La Via Làctia sobre les Bardenas Reales de Navarra va ser APOD de la NASA el 2013.

MontPhoto Shop facebook Instagram twitter flickr vimeo
© MontPhoto 2024 | Apt. de Correus nº 107 | Travessera Mas Romeu, 3 | 17310 Lloret de Mar (Girona), ESPANYA
Normas de uso del web | Avíso legal | Política de privacidad | Política de cookies | Cambiar preferencias de cookies
Administración | Diseño web: ATMultimedia.com